Over Lokotho

Lokotho wil mensen terug verbinden met zichzelf, met andere en met de natuur

Betekenis

De naam lokotho vindt zijn herkomst bij de namen van Michiel (oprichter van Lokotho) zijn 3 kinderen. Lola de bruisende levensenergie, Kobus met de onbreekbare creatieve geest en Thor vol liefde en eeuwig jong. Lokotho kent verder nog één al reeds bestaande betekenis, vrij vertaald “goede intenties” in de taal Zulu.

Word je bewust van je eigen (super) krachten 

De natuur heeft ons uitgerust met prachtige lichamen en creatieve geesten. Laten we er dan ook optimaal gebruik van maken! 

Doorheen de geschiedenis worden we als mensen constant uitgedaagd. Het vermogen om hier mee om te gaan is essentieel voor overleving. 

Condities als honger, koude, hitte, een aanval van hongerige leeuwen of het afzien van een gifpijltje in de nek, was voor onze voorouders letterlijk een periode van “survival of the fittest”. 

Belangrijk in onze evolutie is ons aanpassingsvermogen. Wanneer we geconfronteerd worden met acute en korte termijn stress situaties, zullen we een reeks van beschermmechanismes opzetten en ons sterken ter voorbereiding van toekomstige stress. 

De kracht om in balans te blijven tijdens veranderende omgevingsfactoren, is het nu fysisch, psychologisch of emotioneel, is fundamenteel om gezond te functioneren. 

Echter, in onze “comfortabele” moderne samenleving, zijn steeds meer en meer mensen deze balans kwijt. Slechte voedingsgewoontes, zittende levensstijl, milieuvervuiling en langdurige phycholosche stressoren zorgt voor “toxic stress”. Ons systeem wordt zwakker en onze regelsystemen zijn uit balans. 

Kwalen zoals ontstekingen, verschillende types van suikerziektes,  slechte energiestofwisseling treden optreden op en er start een afhankelijkheid van farmacologische producten. Dit gaat ten koste van het voelen en begrijpen van je lichaam en onze eigen helende capaciteiten. 

“Stop niet zomaar met medicatie, raadpleeg steeds je behandelende arts en bespreek alternatieven” 

Gelukkig staat de wetenschap niet stil en wordt er meer en meer onderzoek gedaan naar onze zelfhelende eigenschappen. We bezitten onze natuurlijke respons systemen nog steeds en er zijn (vaak eeuwenoude) technieken om hier van gebruik te maken in de strijd tegen toxic stress. 

maak kennis met onze

coaches

Michiel Bervoets

Buitenmens en levensgenieter, Michiel Bervoets (1985), ontsnapt graag uit zijn vier muren om in de natuur te zijn. Van extreme krijgt Michiel veel energie, je zal hem dan ook vaak zien, zwemmend in een ijsrivier, wandelend op de heetste dag vant jaar, in het midden van een storm of op zijn meditatieplatform hoog in een boom. 

Deze ex-top atleet weet maar al te goed hoe het is op doelen te bereiken, je leven daar naar aan te passen en te geloven in dingen die onmogelijk lijken. Na het behalen van goud op de Belgische kampioenschappen en verschillende ere titels in de Belgische atletiek (400m en 800m) weet hij wat mindset kan betekenen. Voor dergelijke commitment moet je van iets houden. Michiel hielt van hardlopen, heel snel…

Nu ligt zijn passie bij gelukkig, sterk en gezond zijn. Om zo de beste versie van zichzelf te zijn, als echtgenoot, als vader, als vriend en als coach voor iedereen die wil geïnspireerd worden. 

de rustgevende locatie

Kasteelhoeve Wange

Kasteelhoeve Wange is één van de duurzaamste projecten van Vlaanderen.
Met zijn prachtig natuurdomein, seminariecentrum en logies is het winnaar van precieuze prijzen rond duurzaamheid en ecologisch beheer.